Vepřové závitky "Spravováčky"
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:600 g libovější vepřové krkovičky na plátky200 g vepřových ledvinek200 g anglické slaniny1 kg kysaného zelí250 ml zakysané smetany8 stroužků česneku2 cibule250 ml suchého bílého vína2 lžíce francouzské hořčice "Dijon"50 g sladké červené papriky10 ml rostlinného olejesůl, mletý pepř
Příloha: knedlík
Postup přípravy:Na plátky krkovičky položíme folii a hodně ji rozklepeme na plát, posolíme, potřeme hořčicí a necháme chvíli odpočinout.Na oleji zpěníme najemno posekanou cibulku a česnek.Přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a vepřové ledvinky (velmi dobře očištěné a ořezané). Vše restujeme asi 5 minut, pak přidáme polovinu zakysaného zelí, zasypeme sladkou paprikou, promícháme, po chvilce odstavíme z ohně a necháme ochladit.Na připravené plátky masa naneseme směs a smotáme do závitků, které naklademe vedle sebe do zapékací misky, na její dno jsme již předtím rozložili druhou polovinu (500 g) zakysaného zelí. Zalijeme polovinou vína a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C.Po 20 minutách přilijeme zakysanou smetanou rozšlehanou se zbytkem vína (100 ml) a pečeme dalších 10 minut. Podáváme s knedlíkem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME