Vepřové závitky "Spravováčky"
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 600 g libovější vepřové krkovičky na plátky
  • 200 g vepřových ledvinek
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 kg kysaného zelí
  • 250 ml zakysané smetany
  • 8 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce francouzské hořčice "Dijon"
  • 50 g sladké červené papriky
  • 10 ml rostlinného oleje
  • sůl, mletý pepř
    Příloha: knedlík

    Postup přípravy:
  • Na plátky krkovičky položíme folii a hodně ji rozklepeme na plát, posolíme, potřeme hořčicí a necháme chvíli odpočinout.
  • Na oleji zpěníme najemno posekanou cibulku a česnek.
  • Přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a vepřové ledvinky (velmi dobře očištěné a ořezané).
  • Vše restujeme asi 5 minut, pak přidáme polovinu zakysaného zelí, zasypeme sladkou paprikou, promícháme, po chvilce odstavíme z ohně a necháme ochladit.
  • Na připravené plátky masa naneseme směs a smotáme do závitků, které naklademe vedle sebe do zapékací misky, na její dno jsme již předtím rozložili druhou polovinu (500 g) zakysaného zelí.
  • Zalijeme polovinou vína a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C.
  • Po 20 minutách přilijeme zakysanou smetanou rozšlehanou se zbytkem vína (100 ml) a pečeme dalších 10 minut. Podáváme s knedlíkem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]