Roláda z vepřového masa
("Prima vařečka", TV Prima, září 2000)
Suroviny:500 g vepřového bůčku200 g strouhanky1 červená paprika1 žlutá paprikapetrželka100 g polohrubé mouky2 vejce
Příloha: brambory v různých úpravách
Postup přípravy:Vepřový bůček nakrájíme na menší kousky (5 mm x 5 mm). Paprikové lusky pokrájíme na větší kostičky. Do mísy přidáme maso, papriky, žloutky, strouhanku, nasekanou petrželku a mouku. a promícháme. Takto upravenou směs dochutíme solí, muškátovým květem a přidáme sníh ušlehaný ze dvou bílků. Vše zlehka ještě promícháme. Směs vložíme na mikroténovou fólii, smotáme v jakýsi knedlík, který ještě zabalíme do hliníkové fólie, aby nám držel tvar a vaříme asi 30 - 40 minut.
Roládu podáváme nakrájenou na plátky s brambory v různé úpravě.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME