Roláda z vepřového masa
("Prima vařečka", TV Prima, září 2000)

Suroviny:
  • 500 g vepřového bůčku
  • 200 g strouhanky
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • petrželka
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
    Příloha: brambory v různých úpravách

    Postup přípravy:
  • Vepřový bůček nakrájíme na menší kousky (5 mm x 5 mm).
  • Paprikové lusky pokrájíme na větší kostičky.
  • Do mísy přidáme maso, papriky, žloutky, strouhanku, nasekanou petrželku a mouku. a promícháme.
  • Takto upravenou směs dochutíme solí, muškátovým květem a přidáme sníh ušlehaný ze dvou bílků. Vše zlehka ještě promícháme. Směs vložíme na mikroténovou fólii, smotáme v jakýsi knedlík, který ještě zabalíme do hliníkové fólie, aby nám držel tvar a vaříme asi 30 - 40 minut.
    Roládu podáváme nakrájenou na plátky s brambory v různé úpravě.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]