Plněný vepřový bok s medovou kůrkou
("Prima vařečka", TV Prima, září 2000)

Suroviny:
  • 800 g vepřového boku
  • 3 kusy pečiva (žemle, rohlík)
  • 50 ml mléka
  • 2 vejce (žloutky a bílky)
  • 50 g hub (žampiony, hlíva ústřičná apod.)
  • 4 stroužky česneku
  • bazalka nejlépe čerstvá (nebo sušená)
  • bílý pepř
  • sůl, pepř
    Na kůrku: kečup a med
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Pečivo nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem, přidáme žloutky a sníh ze bílků.
  • Dále přidáme podušené houby a okořeníme.
  • V mase vyřízneme kapsu, naplníme nádivkou a pečeme 80 minut.
  • Asi 10 minut před koncem pečení povrch masa potřeme kečupem smíchaným s medem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]