Plněný vepřový bok s medovou kůrkou
("Prima vařečka", TV Prima, září 2000)
Suroviny:800 g vepřového boku3 kusy pečiva (žemle, rohlík)50 ml mléka2 vejce (žloutky a bílky)50 g hub (žampiony, hlíva ústřičná apod.)4 stroužky česnekubazalka nejlépe čerstvá (nebo sušená)bílý pepřsůl, pepř
Na kůrku: kečup a med
Příloha: brambory
Postup přípravy:Pečivo nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem, přidáme žloutky a sníh ze bílků.Dále přidáme podušené houby a okořeníme.V mase vyřízneme kapsu, naplníme nádivkou a pečeme 80 minut. Asi 10 minut před koncem pečení povrch masa potřeme kečupem smíchaným s medem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME