Vepřové maso na žampionech
("Prima vařečka", TV Prima, září 2000)
Suroviny:1 kg vepřové plece250 g cibuleolejžampionykmínsůlmouka
Příloha: chléb, brambory
Postup přípravy:Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostičky.Na pánvi orestujeme nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme maso, žampiony. Dusíme vše jen s malým množstvím vody a do světlejšího základu (ve srovnání s gulášem). Přidáme kmín a teprve teď přidáme více vody.V tomto případě můžeme přidat vody více, než do guláše; maso může být při dušení dokonce potopené.Když je maso měkké vybereme je a do světlehnědého základu přidáme mouku (na 1 porci 1 dkg = 100 g = 1 lžíce.). Pokud máme rádi spíše hladkou omáčku bez kousků cibule, tak můžeme vydušenou omáčky před přidáním zahuštěním scedit nebo rozmixovat.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME