Vepřové maso na žampionech
("Prima vařečka", TV Prima, září 2000)

Suroviny:
  • 1 kg vepřové plece
  • 250 g cibule
  • olej
  • žampiony
  • kmín
  • sůl
  • mouka
    Příloha: chléb, brambory

    Postup přípravy:
  • Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostičky.
  • Na pánvi orestujeme nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme maso, žampiony.
  • Dusíme vše jen s malým množstvím vody a do světlejšího základu (ve srovnání s gulášem).
  • Přidáme kmín a teprve teď přidáme více vody.
  • V tomto případě můžeme přidat vody více, než do guláše; maso může být při dušení dokonce potopené.
  • Když je maso měkké vybereme je a do světlehnědého základu přidáme mouku (na 1 porci 1 dkg = 100 g = 1 lžíce.).
  • Pokud máme rádi spíše hladkou omáčku bez kousků cibule, tak můžeme vydušenou omáčky před přidáním zahuštěním scedit nebo rozmixovat.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]