Vepřové maso se zeleninou
("Prima vařečka", TV Prima, 1999)
Suroviny:600 g libové vepřového masa10 g řapíkatého celeru6 brambor2 rajčata1 cibule200 ml vývarurozmarýntymiánsůl, pepřolej na restování
Příloha: papriková rýže
Postup přípravy:Vepřové maso nakrájíme na menší kousky, opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, rozmarýn, tymián, sůl a pepř.Zalijeme vývarem, necháme podusit, přidáme kostičky brambor a rajčat.Zeleninu je vždy nutno dávat tehdy, když je už maso měkké, a hezky v postupně podle druhu tak, aby nám dlouhým vařením příliš nezměkla - není nic horšího, než rozbředlá zelenina! Jako přílohu orestujeme papriku, oloupeme a nakrájíme do vařené rýže, kterou ještě dochutíme pepřem, solí a mletou paprikou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME