Vepřové maso s mrkví
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)

Suroviny:
  • 500 g vepřové plece
  • 400 g mrkve
  • 200 ml vývaru
  • 100 ml smetany
  • 2 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • muškátový květ
  • sůl
  • bílý pepř
  • olej

  • Příloha: restované vařené brambory s celerovou natí

    Postup přípravy:
  • Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty opečeme.
  • Zalijeme trochou vývaru, přidáme koření a dusíme asi 45 minut.
  • Vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme zbylým vývarem, přidáme mrkev, provaříme až mrkev změkne.
  • Na závěr zjemníme smetanou.
  • Jako přílohu podáváme orestované uvařené brambory s nasekanou celerovou natí.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]