Vepřové maso s mrkví
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)
Suroviny:500 g vepřové plece400 g mrkve200 ml vývaru100 ml smetany2 cibule2 lžíce hladké moukymuškátový květsůlbílý pepřolej
Příloha: restované vařené brambory s celerovou natí
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty opečeme.Zalijeme trochou vývaru, přidáme koření a dusíme asi 45 minut. Vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme zbylým vývarem, přidáme mrkev, provaříme až mrkev změkne.Na závěr zjemníme smetanou. Jako přílohu podáváme orestované uvařené brambory s nasekanou celerovou natí.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME