Kapustičky s vepřovým masem
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)
Suroviny:500 g vepřové plece , na kostky400 g kapustičky50 g mouky250 ml vývaru50 ml bílého vína5 stroužků česneku, nasekaných1 lžíce sójové omáčky1 cibule, najemnozázvor najemno pálivá paprika, nakrájenásůl a bílý pepřolej
Příloha: žampiónová rýže
Postup přípravy:Cibuli nakrájíme najemno, na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty restujeme.Zalijeme trochou vývaru, přidáme česnek, zázvor a sójovou omáčku.Maso dusíme, za podlévání vínem asi 45 minut, až je téměř měkké.Ke konci přidáme kapustičky, papriku a ještě podusíme doměkka.Podáváme se žampiónovou rýží.
Příprava žampiónové rýže:K podušeným houbám na cibulce přidáme propranou rýži, přidáme vodu, zamícháme a dusíme až je rýže měkká.
ZPĚT do kapitoly HOME