Kapustičky s vepřovým masem
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)

Suroviny:
  • 500 g vepřové plece , na kostky
  • 400 g kapustičky
  • 50 g mouky
  • 250 ml vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • 5 stroužků česneku, nasekaných
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 cibule, najemno
  • zázvor najemno
  • pálivá paprika, nakrájená
  • sůl a bílý pepř
  • olej
    Příloha: žampiónová rýže

    Postup přípravy:
  • Cibuli nakrájíme najemno, na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty restujeme.
  • Zalijeme trochou vývaru, přidáme česnek, zázvor a sójovou omáčku.
  • Maso dusíme, za podlévání vínem asi 45 minut, až je téměř měkké.
  • Ke konci přidáme kapustičky, papriku a ještě podusíme doměkka.
  • Podáváme se žampiónovou rýží.
    Příprava žampiónové rýže:
  • K podušeným houbám na cibulce přidáme propranou rýži, přidáme vodu, zamícháme a dusíme až je rýže měkká.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]