Pikantní pochoutka s fazolemi
(Výpisky z receptů Marušky Čermákové, Kralupy, 1972)
Suroviny:200 g bílých fazolí300 g vepřové kýty1 velká cibule4 stroužky česneku1 mrkevkoření: pepř, zázvor, špetka fenyklu1,5 - 2 lžičky škrobové moučky100 ml vína1 lžíce kečupu50 g strouhaného sýrasůl
Příloha: chléb, celerový salát a pivo
Postup přípravy:Den předem namočené fazole uvaříme do poloměkka.Na oleji zpěníme cibuli, přidáme drobně nakrájený česnek, petržel, mrkev, koření: mletý zázvor, fenykl. K tomu přidáme drobně nakrájené vepřové maso, osolíme a osmahneme.Když je maso ze všech stran opečené zasypeme škrobovou moučkou, znovu osmahneme, přidáme kečup a přilijeme víno.Můžeme je podlít trochou vody a necháme přejít varem.Pak přidáme fazole a asi 1 1/4 hodiny dusíme.Je-li směs řídká zahustíme trochu jíškou.Nebo také můžeme dát směs do vymazané ohnivzdorné misky, posypat strouhankou, nastrouhaným sýrem a zapect v troubě.V obou případech podáváme s chlebem, celerovým salátem a pivem.
ZPĚT do kapitolyHOME