Pikantní pochoutka s fazolemi
(Výpisky z receptů Marušky Čermákové, Kralupy, 1972)

Suroviny:
  • 200 g bílých fazolí
  • 300 g vepřové kýty
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • koření: pepř, zázvor, špetka fenyklu
  • 1,5 - 2 lžičky škrobové moučky
  • 100 ml vína
  • 1 lžíce kečupu
  • 50 g strouhaného sýra
  • sůl
    Příloha: chléb, celerový salát a pivo

    Postup přípravy:
  • Den předem namočené fazole uvaříme do poloměkka.
  • Na oleji zpěníme cibuli, přidáme drobně nakrájený česnek, petržel, mrkev, koření: mletý zázvor, fenykl.
  • K tomu přidáme drobně nakrájené vepřové maso, osolíme a osmahneme.
  • Když je maso ze všech stran opečené zasypeme škrobovou moučkou, znovu osmahneme, přidáme kečup a přilijeme víno.
  • Můžeme je podlít trochou vody a necháme přejít varem.
  • Pak přidáme fazole a asi 1 1/4 hodiny dusíme.
  • Je-li směs řídká zahustíme trochu jíškou.
  • Nebo také můžeme dát směs do vymazané ohnivzdorné misky, posypat strouhankou, nastrouhaným sýrem a zapect v troubě.
  • V obou případech podáváme s chlebem, celerovým salátem a pivem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]