Vepřový závitek se šunkou a šalvějí
("Prima vařečka" TV Prima, únor 2001)

Suroviny:
  • 4 vepřové plátky (řízky)
  • 4 plátky šunky
  • 50 g másla
  • 125 ml hovězího vývaru
  • 8 lístků šalvěje
  • 75 ml bílého vína
  • 2 lžíce oliv
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, černý pepř
  • olej
  • čerstvé bylinky na ozdobení

  • Přílohy: brambory, těstoviny

    Postup přípravy:
  • Masové řízky tence rozklepeme, posypeme pepřem, česnekem a na každý plátek masa položíme 2 lístky šalvěje a pak plátek šunky.
  • Řízek srolujeme a sepneme párátkem.
  • Opečeme na rozehřátém oleji s máslem dohněda, podlijeme hovězím vývarem, zakryjeme poklicí a mírně dusíme 15 - 20 minut doměkka.
  • Potom rolky vyndáme a uchováváme v teple.
  • Před podávánín závitky nakrájíme na kolečka, rozdělíme na jednotlivé talíře, polejem omáčkou k masu a můžeme přizdobit čerstvými bylinkami.
    Příprava omáčky k masu:
  • Zbytek na pánvi necháme přejít varem, přilijeme bílé víno, znovu povaříme a přidáme zbytek másla, olivy a dobře promícháme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]