Vepřový závitek se šunkou a šalvějí
("Prima vařečka" TV Prima, únor 2001)
Suroviny:4 vepřové plátky (řízky)4 plátky šunky50 g másla125 ml hovězího vývaru8 lístků šalvěje75 ml bílého vína2 lžíce oliv1 stroužek česnekusůl, černý pepřolejčerstvé bylinky na ozdobení
Přílohy: brambory, těstoviny
Postup přípravy:Masové řízky tence rozklepeme, posypeme pepřem, česnekem a na každý plátek masa položíme 2 lístky šalvěje a pak plátek šunky.Řízek srolujeme a sepneme párátkem. Opečeme na rozehřátém oleji s máslem dohněda, podlijeme hovězím vývarem, zakryjeme poklicí a mírně dusíme 15 - 20 minut doměkka. Potom rolky vyndáme a uchováváme v teple. Před podávánín závitky nakrájíme na kolečka, rozdělíme na jednotlivé talíře, polejem omáčkou k masu a můžeme přizdobit čerstvými bylinkami.
Příprava omáčky k masu:Zbytek na pánvi necháme přejít varem, přilijeme bílé víno, znovu povaříme a přidáme zbytek másla, olivy a dobře promícháme.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME