Vepřová žebírka s medem a zázvorem
(MF Dnes, příloha "Magazín", 1999, americká kuchyně)

Suroviny:
  • 1,5 kg vepřových žebírek
  • sůl
  • voda
    Omáčka k potírání:
  • 100 g kečupu
  • 50 g medu
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 3 stroužky česneku

  • Přílohy: brambory, zelenina

    Postup přípravy:
  • Vepřová žebírka vložíme do pekáče, zalijeme do poloviny vodou, osolíme, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dusíme v troubě asi hodinu, až je maso měkké.
  • V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a zvolna necháme "táhnout" asi 5 minut a připravíme omáčku k potírání.
  • Z pekáče slijeme zkondenzovanou kapalinu, maso potřeme připravenou omáčkou a zprudka pečeme 3 až 4 minuty.
  • Pak žebírka otočíme, potřeme je ještě z druhé strany a dopečeme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]