Vepřová žebírka s medem a zázvorem
(MF Dnes, příloha "Magazín", 1999, americká kuchyně)
Suroviny:1,5 kg vepřových žebíreksůlvoda
Omáčka k potírání:100 g kečupu50 g medu1 lžička strouhaného zázvoru2 lžíce sójové omáčky1 lžíce škrobu1 menší cibule2 lžíce citrónové šťávy3 stroužky česneku
Přílohy: brambory, zelenina
Postup přípravy:Vepřová žebírka vložíme do pekáče, zalijeme do poloviny vodou, osolíme, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dusíme v troubě asi hodinu, až je maso měkké.V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a zvolna necháme "táhnout" asi 5 minut a připravíme omáčku k potírání.Z pekáče slijeme zkondenzovanou kapalinu, maso potřeme připravenou omáčkou a zprudka pečeme 3 až 4 minuty.Pak žebírka otočíme, potřeme je ještě z druhé strany a dopečeme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME