Pivovarský tokáň
("Prima vařečka" TV Prima, února 2001)
Suroviny:4 plátky libového vepřového masa, na hranolky2 cibule, nadrobno1 lžíce vepřového sádla4 stroužky česneku, utřené1 lžička mleté sladké papriky1 šálek světlého piva1 čerstvá červená paprika, na nudličkyvývartvrdý sýr, nastrouhanýhladká moukasůl
Přílohy: kari rýže, zeleninový salát
Postup přípravy:Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku.Přidáme nakrájené maso a prudce je po všech stranách opečeme. Poprášíme hladkou moukou a necháme za stálého míchání asi půl minuty zasmahnout. Maso osolíme, přidáme utřený česnek, mletou sladkou papriku, zamícháme, podlijeme pivem nebo horkou vodou či vývarem a zvolna dusíme doměkka. Když je maso měkké přidáme na nudličky nakrájenou papriku a ještě chvíli povaříme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme jako vhodnou přílohu ke kari rýži a zeleninovému salátu.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME