Pivovarský tokáň
("Prima vařečka" TV Prima, února 2001)

Suroviny:
  • 4 plátky libového vepřového masa, na hranolky
  • 2 cibule, nadrobno
  • 1 lžíce vepřového sádla
  • 4 stroužky česneku, utřené
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 šálek světlého piva
  • 1 čerstvá červená paprika, na nudličky
  • vývar
  • tvrdý sýr, nastrouhaný
  • hladká mouka
  • sůl
    Přílohy: kari rýže, zeleninový salát

    Postup přípravy:
  • Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku.
  • Přidáme nakrájené maso a prudce je po všech stranách opečeme.
  • Poprášíme hladkou moukou a necháme za stálého míchání asi půl minuty zasmahnout.
  • Maso osolíme, přidáme utřený česnek, mletou sladkou papriku, zamícháme, podlijeme pivem nebo horkou vodou či vývarem a zvolna dusíme doměkka.
  • Když je maso měkké přidáme na nudličky nakrájenou papriku a ještě chvíli povaříme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme jako vhodnou přílohu ke kari rýži a zeleninovému salátu.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]