Vepřový "brgul" s koprem a smetanou
("Prima varečka" TV Prima, únor 2001)

Suroviny:
  • 300 g vepřové plece, na větší kostky
  • 60 g sádla
  • 100 g cibule, nakrájená nadrobno
  • sůl, kmín, mletá sladká paprika
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce kopru
  • vývar - polovina polévkové kosti ve rozpuštěná ve vodě
  • kelímek kyselé smetany nebo jeden jogurt
  • 500 g brambor, oloupané a na kostičky
    Přílohy: chléb

    Postup přípravy:
  • Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme papriku, na větší kousky nakrájené maso, kmín, sůl, vše orestujeme a podlijeme.
  • Pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
  • Přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme provařit.
  • Přidáme brambory a povaříme je spolu s masem a koprem do měkka.
  • Přidáme vývar z kostky a pokrm přiměřeně zředíme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]