Polská křenová vejce s koprem
(Recept z magazínu supermarketu "Albert", číslo 2, 2006, polská kuchyně)
Suroviny:
  • 8 vajec
  • 2 vrchovaté lžíce strouhaného křenu
  • citrónová šťáva podle chuti
  • 1 kelimek šlehačky
  • sekaný kopr
  • sůl
    Příloha: bílé pečivo

    Postup přípravy:
  • Vejce uvaříme natvrdo, pak na výšku rozpůlíme a řeznou stranou je položíme na talířek.
  • Křen osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu uležet.
  • Šlehačku ušleháme dohusta, přisolíme a vmícháme do ní křen.
  • Směs lehce promícháme a nalijeme na vejce.
  • Nakonec vše dochutíme pepřem a posypeme sekaným koprem.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]