Vaječné karbanátky
(Antonín Nestával: Bezmasé pokrmy, Sešity domácího hospodaření, sv. 135, Nakladatelství Práce, Praha 1985)

Suroviny:
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 4 lžíce mléka
  • sůl
  • pažitka nebo petrželka, najemno nasekaná
  • 5 vajec uvařených natvrdo, oloupaných a najemno nasekaných
  • 1 vejce, mouka a strouhanka na trojobal

    Postup přípravy:
  • Z másla a hladké mouky vymícháme světlou zásmažku, zalijeme ji mlékem, povaříme na hustou kaši a podle chuti osolíme.
  • Do kaše přidáme nadrobno nasekanou pažitku nebo petrželku a nadrobno nasekaná vařená vejce.
  • Hmotu dobře promícháme a tvarujeme z ní karbanátky, které obalíme v trojobalu (tj. postupně v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance).
  • Karbanátky usmažíme na oleji a podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a zeleninovými saláty nebo s dušenou zeleninou.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]