Vaječné karbanátky
(Antonín Nestával: Bezmasé pokrmy, Sešity domácího hospodaření, sv. 135, Nakladatelství Práce, Praha 1985)
Suroviny:40 g másla40 g hladké mouky4 lžíce mlékasůlpažitka nebo petrželka, najemno nasekaná5 vajec uvařených natvrdo, oloupaných a najemno nasekaných
1 vejce, mouka a strouhanka na trojobal
Postup přípravy:Z másla a hladké mouky vymícháme světlou zásmažku, zalijeme ji mlékem, povaříme na hustou kaši a podle chuti osolíme. Do kaše přidáme nadrobno nasekanou pažitku nebo petrželku a nadrobno nasekaná vařená vejce.Hmotu dobře promícháme a tvarujeme z ní karbanátky, které obalíme v trojobalu (tj. postupně v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance).Karbanátky usmažíme na oleji a podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a zeleninovými saláty nebo s dušenou zeleninou.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME