Slané dýňové omelety
("Prima vařečka", TV Prima, 2001)
Suroviny:400 g dýně150 g polohrubé mouky4 vejce80 ml smetany2 stroužky česnekumajoránkasůl a pepřolej na smažení
Na náplň:
1 cibule, 50 slaniny, 150 g dušené zeleniny, 60 g čínského zelí, sůl, pepř
Postup přípravy:Na oleji orestujeme cibuli, kostičky slaniny, přidáme dušenou zeleninu, čínské zelí a dochutíme solí a pepřem. Dýni očistíme, oloupeme a pokrájíme. Dužinu dobře rozmixujeme s vejci, moukou, smetanou, česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Z připraveného těsta osmažíme v oleji omelety, naplníme je připravenou směsí, kterou uzavřeme do kapsy (přehneme napůl).
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME