Omeleta s květákovou náplní
(Recept z propagačního časopisu supermarketu Albert: "Rady zákazníkům" č. 1/2000, strana 10)

Suroviny:
  • 8 vajec
  • 250 ml smetany
  • 50 g sýra typu ementál
  • 1 menší květák
  • 4 lžíce obilných klíčků
  • 6 lžic oleje
  • pepř
  • petrželová nať
  • sůl

    Postup přípravy:
    Příprava náplně:
  • Květák uvaříme do měkka ve slané vodě a posekáme nadrobno.
  • Osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme květák a ochutíme pepřem.
    Příprava těsta a omelety:
  • V míse šleháme smetanu se žloutky, přisypeme klíčky se strouhaným sýrem a vmícháme pevný sníh z bílků.
  • Připravené těsto lijeme na pánev s horkým tukem, částečně necháme na nepříliš rozehřáté pánvi srazit.
  • Pak potřeme náplní, přehneme v polovině a zvolna dopečeme v troubě.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]