Vejce podle Magdaleny Rettigové
("My rádi jíme", seriál TV Nova, 1999)
Suroviny:8 vajec40 g másla40 g hladké mouky500 ml smetanysůl2 žloutkypetrželkažampiony nebo strouhaný sýr
Postup přípravy:Natvrdo uvařená vejce usekáme na nudličky, tři žloutky si však uschováme.
Připravíme omáčku bešamelRozmícháním másla, mouky a smetany se dvěma syrovými žloutky. Vejce smícháme s omáčkou a vše přemístíme do zapékací misky. Nahoru téměř naplněné misky naklademe podušené žampiony nebo tvrdý strouhaný sýr. Na závěr vše posypeme drobenkou z odložených žloutků a nasekanou petrželkou.Vložíme do trouby a po upečení podáváme s chlebem nebo bramborem.Výborně chutná také posypané křenem.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME