Vepřová klobáska s dušenými třešněmi
(Recept z časopisu "Delikatesy", str. 63 březen 2008)
Suroviny:900 g třešní, vypeckované800 g syrových vepřových klobásek250 ml červeného vína1 menší cibule, nadrobno50 ml olivového oleje2 lžíce medu1 lžíce celozrnné hořčicecukr podle potřeby1 lžičky drceného pepřešpetka mletého zázvoru a hřebíčkušpetka soliolej na zapečení klobásek
Příloha: dušená čočka
Postup přípravy:Třešně zbavíme stopek, opláchneme studenou vodou, vypeckujeme a necháme prozatím v míse.V kastrolu rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zesklovatíme cibuli. Přilijeme červené víno, přidáme med, promícháme a svaříme na třetinu původního objemu. Pak přidáme třešně, horčici, pepř, zázvor, hřebíček a sůl. Směs osladíme podle zralosti třešní, dobře promícháme a dále dusíme pod pokličkou, dokud směs nezhoustneMezitím klobásky stočíme do kruhu či luku, spíchneme je špejlí a opečeme z obou stran na oleji.Přeložíme je na plech a vložíme ještě asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 130°C.Dušené třešně rozdělíme na talíře, přidáme k nim opečené klobásky a podáváme je s teplou dušenou čočkou.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME