Khinkali - gruzínské plněné knedlíčky
(Gruzínská kuchyně, zařazeno do DDK v dubnu 2004)
Khinkali - masové knedlíčkySuroviny:
Na masovou nádivku:
  • 1 kg směsi mletého masa (1:1 hovězího a vepřového)
  • 1 cibule, nadrobno nasekaná
  • výhonky koriandru, rozdrcený
  • 2 svazky petržele, nasekané
  • 2 lžičky čerstvě drceného černého pepře
  • 1 lžička kmínu nebo římského kmínu (cumin)
  • 1/2 lžičky červené pálivé papriky
  • 1 šálek vody
  • sůl podle chuti
    Na těsto: 4 šálky hladké mouky,1 1/2 šálku vody, 1/2 lžičky soli

    Postup přípravy:
  • Směs mletého masa smícháme s nasekanými bylinkami a cibulí.
  • Pak přidáme koření, vodu a pořádně vše promícháme a masovou směs odložíme stranou.
  • Mouku nasypeme do mísy, posypeme solí, přidáme vodu a vypracujeme nelepivé, pružné těsto.
  • Těsto položíme na pomoučenou pracovní desku (vál) a rozválíme na plát, který nemusí být ještě příliš tenký.
  • Pomocí talířku nebo skleničky vykrojíme z těsta kolečka, které jednotlivě rozválíme na menší tloušťku.
  • Do středu každého kolečka pomocí lžíce vkládáme masovou náplň.
  • Naplněné těsto spojíme do ranečku a takto připravené "khinkali" uvaříme ve slané vodě 10 -15 minut.
  • Podáváme posypané čerstvě drceným pepřem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]