Wontonové těsto základní - Won Ton Pastry
(Čínská kuchařka, čínská kuchyně)
Wontonové těsto - je čínské nudlové těsto pro přípravu vařených nebo smažených plněných taštiček, tzv. wontonů, různými masitými i pouze zeleninovými náplněmi.
Wontonové těstoSuroviny:
  • 250 g (2 šálky) polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 125 ml (1/2 šálku) studené vody
  • škrob na poprášení čtvercových plátků před skladováním
    Postup přípravy:
  • Prosijeme mouku a sůl do velké mísy.
  • Rozbijeme vejce a rozmícháme ve vodě na směs.
  • Vaječnou směs nalijeme do důlku ve středu mouky navršené na pracovním stole.
  • Směs zamícháváme postupně prsty do mouky, až je všechna provlhčena .
  • Těsto pak dlaněmi hněteme nejméně 5 minut až je hladké a elastické.
  • Uhnětené těsto zakryjeme vlhkou utěrkou a ponecháme v klidu 30 minut.
  • Odpočinuté těsto rozdělíme na čtyři stejné díly a jednotlivé díly postupně rozválíme na pomoučené pracovní ploše (válu) na velmi tenký plát.
  • Pomocí sekáčku, nože nebo rádla rozřežeme těsto na čtverce o straně 8 cm.
  • Poněvadž jsou lepivé, poprášíme jejich povrch škrobem, aby se při skladování neslepily.
  • Jednotlivé pláty pak klademe na sebe do balíčků, každý balíček zabalíme do plastikové fólie a by těsto nevysychalo a necháme je zmrazit až do doby aktuální potřeby.
  • Takto skladované těsto vydrží asi týden.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]