Křupavé krabí ravioli
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová:"1000 klasických receptů z celého světa", str 148, Nakladatelství Columbus Praha, 2000, italská kuchyně)
Ravioli s krabím masem - jsou vlastně malé trojúhelníkové taštičky připravené z wontonového (nudlového) těsta. Pokud by byly kulaté, říkali bychom jim wontony, protože je plníme je směsí zeleniny a krabího masa se sójovou omáčkou. Jde o propojení italské a čínské kuchyně jak v názvu tak v surovinách. Pak je usmažíme v rozehřátém oleji dokřupava. Jako předkrm se přímo rozplývají v ústech. Protože krabí maso nebývá u nás moc dostupné a je poměrně drahé, můžeme je nahradit "surimi" tj. u nás často se vyskytující imitací krabího masa - tzv. krabími tyčinkami firmy Nowaco.
Ravioli s krabím masem - foto zdrojSuroviny:
  • 16 plátků wontonového těsta základního
  • 2 lžíce rostlinného oleje na smažení
  • 1 lžička sezamového oleje, na postříkání při podávání
    Na náplň:
  • 450 g krabího masa, čerstvého či konzervovaného, nebo nakrájené "surimi" např. krabí tyčinky firmy Nowaco
  • 1/2 červené papriky zbavené semínek, najemno nakrájené
  • 125 g pokrájeného čínského zelí
  • 25 g hrubě nasekaných fazolových klíčků
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 1 malé vejce, na potření okrajů těsta
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
    Příprava náplně
  • Smícháme krabí maso, papriku, čínské zelí, fazolové klíčky, sójovou omáčku a limetkovou šťávu.
  • Přidáme sůl a pepř a necháme 15 minut odpočívat.
    Plnění plátků wontonového těsta náplní:
  • Plátky wontonového těsta položíme na pracovní podložku.
  • Do středu každého plátku dáme lžíci přiměřené množství krabí náplně.
  • Okraje těsta potřeme vejcem, těsto přeložíme napůl přes nádivku a vytlačíme vzduch, aby se taštičky během smažení tlakem neprotrhly.
  • Okraje těsta stlačíme k sobě a vytvoříme trojúhelníkové wontony - ravioli.
    Smažení naplněných ravioli:
  • V předehřátém woku nebo pánvi na smažení rozehřejeme olej na smažení.
  • Jednotlivé ravioli smažíme 3-4 minuty, v oleji dokud nezačnou hnědnout; přičemž je jednou obrátíme.
  • Děrovanou lžící je postupně vyjímáme a odkládáme na papírové ubrousky k odsátí nadbytečného oleje. Podáváme je teplé jako předkrm.



    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]