Křupavé krabí ravioli
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová:"1000 klasických receptů z celého světa", str 148, Nakladatelství Columbus Praha, 2000, italská kuchyně)Ravioli s krabím masem - jsou vlastně malé trojúhelníkové taštičky připravené z wontonového (nudlového) těsta. Pokud by byly kulaté, říkali bychom jim wontony, protože je plníme je směsí zeleniny a krabího masa se sójovou omáčkou. Jde o propojení italské a čínské kuchyně jak v názvu tak v surovinách. Pak je usmažíme v rozehřátém oleji dokřupava. Jako předkrm se přímo rozplývají v ústech. Protože krabí maso nebývá u nás moc dostupné a je poměrně drahé, můžeme je nahradit "surimi" tj. u nás často se vyskytující imitací krabího masa - tzv. krabími tyčinkami firmy Nowaco.
Suroviny:16 plátků wontonového těsta základního2 lžíce rostlinného oleje na smažení1 lžička sezamového oleje, na postříkání při podávání
Na náplň:450 g krabího masa, čerstvého či konzervovaného, nebo nakrájené "surimi" např. krabí tyčinky firmy Nowaco1/2 červené papriky zbavené semínek, najemno nakrájené125 g pokrájeného čínského zelí25 g hrubě nasekaných fazolových klíčků1 lžíce světlé sójové omáčky1 lžička limetkové šťávy1 malé vejce, na potření okrajů těstasůl a pepř
Postup přípravy:
Příprava náplněSmícháme krabí maso, papriku, čínské zelí, fazolové klíčky, sójovou omáčku a limetkovou šťávu.Přidáme sůl a pepř a necháme 15 minut odpočívat.
Plnění plátků wontonového těsta náplní:Plátky wontonového těsta položíme na pracovní podložku. Do středu každého plátku dáme lžíci přiměřené množství krabí náplně. Okraje těsta potřeme vejcem, těsto přeložíme napůl přes nádivku a vytlačíme vzduch, aby se taštičky během smažení tlakem neprotrhly. Okraje těsta stlačíme k sobě a vytvoříme trojúhelníkové wontony - ravioli.
Smažení naplněných ravioli:V předehřátém woku nebo pánvi na smažení rozehřejeme olej na smažení.Jednotlivé ravioli smažíme 3-4 minuty, v oleji dokud nezačnou hnědnout; přičemž je jednou obrátíme.Děrovanou lžící je postupně vyjímáme a odkládáme na papírové ubrousky k odsátí nadbytečného oleje. Podáváme je teplé jako předkrm.
ZPĚT do kapitolyHOME