"Podle mně je schopnost připravit chutné čerstvé těstoviny jednou vůbec z nejlepších věcí, které jsem se za svou kuchařskou kariéru naučil. Do čerstvých těstovin totiž, podobně jako do chleba, můžete promítnout část své duše. Navíc jsou těstoviny doslova všestranně použitelné. Můžete je podávat k snídani, k obědu, k večeři, ozdobí každý večírek a vždy jsou po čertech chutné. Mezi námi - velká část úspěchu spočívá v tom, že patřičně zdůrazníte, že jsou domácí. Neváhejte a vyzkoušejte si jejich přípravu. Není to nic těžkého. Pokud použijete mixér nebo kuchyňský robot, bude to vyložená hračka. Osobně však dávám přednost zpracování těsta rukama."
(Jamie Oliver: "Šéfkuchař bez čepice se vrací", str. 97, Spektrum Grafik a.s. Banská Bystrica, 2000)