Ravioli alla Parmigiana
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová:"1000 klasických receptů z celého světa", str 56, Nakladatelství Columbus Praha, 2000, italská kuchyně)
Ravioli alla Parmigiana - jsou plněné taštičky ze základního nudlového těsta, které jsou po naplnění směsí s parmazánem uvařené v telecím vývaru. Jsou tradičně podávané v provincii Parma o Velikonocích a Vánocích v telecím vývaru posypané (- jak jinak než -) strouhaným parmazánem. Je moudré připravit si základní nudlové těsto a španělskou omáčku s dostatečným předstihem. Pokud nemají italské hospodyňky čas, tak si je mohou koupit hotové. Jak je tomu už u nás, tak to nevím? Oba předpisy pro jistotu uvádím v DDK také.
Ravioli alla Parmigiana - foto zdrojSuroviny pro 4 osoby:
  • 285 g základního nudlového těsta I
  • 500 ml telecího (případně hovězího) vývaru
  • nastrouhaný parmazán (nebo sýr Gran Moravio, např. z Tesco), na posypání porcí
    Na náplň:
  • 125 ml španělské omáčky
  • 100 g (1 šálek) čerstvě nastrouhaného parmazánu (nebo sýra Gran Moravio)
  • 100 g (1 šálek) kůrek z bílého pečiva (případně strouhanky)
  • 2 vejce
  • 1 malá cibule, nakrájená najemno
  • 1 lžíčka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.

    Postup přípravy:
    Příprava a základního nudlového těsta a španělské omáčky
  • Nudlové těsto I a španělskou omáčku připravíme podle receptů DDK - kliknout na příslušnou položku v surovinách
    Příprava placek z těsta:
  • Ze základního nudlového těsta pečlivě rozválíme dvě placky a necháme je odpočívat pod navlhčenou utěrkou a zatím připravíme náplň.
    Příprava náplně:
  • Do větší mísy dáme čertvě nastrouhaný parmazán (případně sýr Gran Moravio), chlebové kůrky (strouhanku), vajíčka, španělskou omáčku, jemně nakrájenou cibuli a čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek.
  • Vše dobře promícháme.
    Plnění těsta na ravioli:
  • Na jednu placku v pravidelných odstupech pokládáme po jedné lžíci náplně, přikryjeme druhou plackou.
  • Pak obě spojené placky rozkrájíme na čtverce, případně přeložíme a na okrajích zmáčkneme.
    Vaření naplněných ravioli:
  • Ve větším hrnci uvedeme do varu vývar, přidáme ravioli a vaříme 15 minut.
    Podávání "Ravioli alla Parmigiana"
  • Uvařené ravioli přemístíme do nahřátých misek a zalijeme vývarem, každou porci posypeme nastrouhaným parmazánem (nebo sýrem Gran Moravio) a ihned podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]