Těstoviny s tuňákovou omáčkou a olivami
(Jarmila Teplíková, Lenka Světová, Dagmar Derré: "Olivová kuchařka", str. 114, vydal Smart Press Praha, 2006)
Suroviny na 4 porce:
500 g těstovin500 ml pasírovaných rajčat v konzervě1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě10 černých oliv, vypeckované10 zelených oliv, vypeckované5 sušených rajčat v oleji, na malé kostičky2 střední cibule, nadrobno1 lžíce panenského olivového oleječervené vínomleté chilli kořenísůl a pepř
Postup přípravy:Těstoviny uvaříme dle návodu "al dente".Mezitím v hrnci zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibulku, podlijeme trochou červeného vína a přidáme pasírovaná rajčata. Vzniklou omáčku necháme vařit, okořeníme pepřem a chilli tak, aby byla pikantní.Přidáme olivy, sušená rajčata a necháme ještě několik minut mírně vařit.Omáčku dochutíme solí a odstavíme z ohně.Vidličkou lehce rozmělníme tuňáka, vmícháme do horké omáčky, necháme ještě krátce dojít a promícháme s uvařenými těstovinami. Podávat můžeme s míchaným zeleninovým salátem.
ZPĚT do kapitolyHOME