Těstoviny s tuňákovou omáčkou a olivami
(Jarmila Teplíková, Lenka Světová, Dagmar Derré: "Olivová kuchařka", str. 114, vydal Smart Press Praha, 2006)

Suroviny na 4 porce:
  • 500 g těstovin
  • 500 ml pasírovaných rajčat v konzervě
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 10 černých oliv, vypeckované
  • 10 zelených oliv, vypeckované
  • 5 sušených rajčat v oleji, na malé kostičky
  • 2 střední cibule, nadrobno
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • červené víno
  • mleté chilli koření
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
  • Těstoviny uvaříme dle návodu "al dente".
  • Mezitím v hrnci zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibulku, podlijeme trochou červeného vína a přidáme pasírovaná rajčata.
  • Vzniklou omáčku necháme vařit, okořeníme pepřem a chilli tak, aby byla pikantní.
  • Přidáme olivy, sušená rajčata a necháme ještě několik minut mírně vařit.
  • Omáčku dochutíme solí a odstavíme z ohně.
  • Vidličkou lehce rozmělníme tuňáka, vmícháme do horké omáčky, necháme ještě krátce dojít a promícháme s uvařenými těstovinami.
  • Podávat můžeme s míchaným zeleninovým salátem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]