Ainsleyho Premier Pistou Pasta
(Ainsley Harriot: "Ainsley´s Gourmet Express 1", TV seriál BBC2, převzato v srpnu 2003)

Suroviny:
  • 300 g špaget nebo širší těstoviny "fettucine"
    Na omáčku:
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citrónu
  • malá kytička čerstvé petrželky
  • 1 lžíce kapar
  • 50 g malých, sladkých černých oliv
  • špetka nadrcených chilli vloček (koření)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 velký stroužek česneku
  • sůl a čerstvě drcený černý pepř
  • parmazán na posypání při podávání

    Postup přípravy:
  • Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku ve vařící osolené vodě ve velkém hrnci "al dente".
  • Mezitím vložíme kůru a šťávu z citrónu do velké servírovací mísy, přidáme nahrubo nasekanou petrželku, kapary spolu s olivami, chilli koření a olej.
  • Dále přidáme pastu z česneku rozetřeného se solí (česnek pustí šťávu) a pepřem.
  • Tuto směs podáváme s uvařenými těstovinami, které na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
  • Opravdu jednoduchý, rychlý a chutný recept s italskými těstovinami.

    Poznámky DDK:
    Fettucine
    - je římská verze širokých vaječných nudlí tagliatelle (0,6 cm). Fettucine jsou široké jeden i více centimetrů a mají také rovné nebo vroubkované okraje.


    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]