Ainsleyho Premier Pistou Pasta
(Ainsley Harriot: "Ainsley´s Gourmet Express 1", TV seriál BBC2, převzato v srpnu 2003)
Suroviny:
300 g špaget nebo širší těstoviny "fettucine"
Na omáčku:nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citrónumalá kytička čerstvé petrželky1 lžíce kapar50 g malých, sladkých černých olivšpetka nadrcených chilli vloček (koření)4 lžíce olivového oleje1 velký stroužek česnekusůl a čerstvě drcený černý pepřparmazán na posypání při podávání
Postup přípravy:Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku ve vařící osolené vodě ve velkém hrnci "al dente".Mezitím vložíme kůru a šťávu z citrónu do velké servírovací mísy, přidáme nahrubo nasekanou petrželku, kapary spolu s olivami, chilli koření a olej.Dále přidáme pastu z česneku rozetřeného se solí (česnek pustí šťávu) a pepřem.Tuto směs podáváme s uvařenými těstovinami, které na talíři posypeme nastrouhaným sýrem. Opravdu jednoduchý, rychlý a chutný recept s italskými těstovinami.
Poznámky DDK:
Fettucine - je římská verze širokých vaječných nudlí tagliatelle (0,6 cm). Fettucine jsou široké jeden i více centimetrů a mají také rovné nebo vroubkované okraje.
ZPĚT do kapitolyHOME