A po té zdravoučké dietě si aspoň přečteme jaké měl rád zapékané těstoviny, neboli šunkenfleky,
moravský malíř Richard Wiesner. Tak to popsal své knize pražský přítel umělců, znalec vína, vinař, novinář a spisovatel Jan Goldhammer: »"Šunkefleky, druhé nejoblíbenější jídlo
Wiesnerovo. Nudle, samozřejmě doma dělané. Udělají se z nich čtverečky, pekáč nebo kastrol se vymaže máslem, trochu vystele tlustým od moravského uzeného masa. Na to se dá vrstva těch flíčků pěkně uvařených ve slané vodě. Pak přijde vrstva na malé kousičky nasekaného moravského uzeného masa. Pak zase vrstva flíčků a každá vrstva se posype strouhaným parmezánem, ten je nejdůležitější, nebo čedarem. Ale pozor jen tak, aby se to uzené a ten parmezán vzájemně nepřetloukaly, nepřekážely si v chuti, nerušily! Všeho musí být uměrné a správné množství. Tak ještě jednou, ty vrstvy takhle: úplně dolů tlusté od šunky nebo toho moravského masa, flíčky, trochu sýra, pak zas uzené, flíčky sýr a navrch flíčky. Rozkvedlané vajíčko smíchat se sýrem a zalít a samozřejmě se to všechno vychutí. Navrch posypat všechno zase trochou sýra a pak se to dá do trouby a musí to mít kůrky dorůžova. Jaké víno k tomu? No dobré, jakékoliv ale dobré."«