Lasagne zapečené s cibulovou omáčkou
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain ,strana 57)
Suroviny: 110 g těstovin lasagne300 g zmrazené nakrájené brokolice 450 ml sebraného (netučného) mléka2 lžíce kukuřičné mouky1 lžíce nakrájené cibule230 g uvařené šunky1/2 lžička bylinek (oregano, bazalka aj.)230 g nízkotučného sýra180 g nastrouhaného sýru mozzarela
(286 cal na porci)
Postup přípravy:Uvaříme těstoviny podle návodu "al dente", scedíme je a prolijeme studenou vodou.Mezitím uvaříme zmrazenou brokolici podle návodu na sáčku a dobře osušíme.Dáme si ji ještě stranou a mezitím připravíme omáčku.
Příprava cibulové omáčky:Omáčku připravíme v menší misce přidáním mléka a mouky k osmažené cibuli. Směs vaříme za míchání do zahuštění (od dna nádoby začnou vystupovat bubliny, potom ještě asi 2 minuty zahříváme). K omáčce přidáme uvařenou brokolicí, šunku a ochutíme bylinkami.
Zapečení pokrmuNa dno pekáčku dáme 2 lžíce omáčky a rozetřeme. Pak vložíme vždy dvě lasagne, posypeme mozarrellou a opakujeme pokládání, až akci ukončíme vrstvou zbývajících lasagne a mozarely.Obsah pekáčku závěrem zalejeme cibulovou omáčkou a zapečeme v troubě při 190 °C za asi 30 až 35 minut. Před podáváním ponecháme ještě asi 30 minut odpočinout.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME