Lasagne zapečené s cibulovou omáčkou
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain ,strana 57)

Suroviny:
  • 110 g těstovin lasagne
  • 300 g zmrazené nakrájené brokolice
  • 450 ml sebraného (netučného) mléka
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžíce nakrájené cibule
  • 230 g uvařené šunky
  • 1/2 lžička bylinek (oregano, bazalka aj.)
  • 230 g nízkotučného sýra
  • 180 g nastrouhaného sýru mozzarela
    (286 cal na porci)

    Postup přípravy:
  • Uvaříme těstoviny podle návodu "al dente", scedíme je a prolijeme studenou vodou.
  • Mezitím uvaříme zmrazenou brokolici podle návodu na sáčku a dobře osušíme.
  • Dáme si ji ještě stranou a mezitím připravíme omáčku.
    Příprava cibulové omáčky:
  • Omáčku připravíme v menší misce přidáním mléka a mouky k osmažené cibuli.
  • Směs vaříme za míchání do zahuštění (od dna nádoby začnou vystupovat bubliny, potom ještě asi 2 minuty zahříváme).
  • K omáčce přidáme uvařenou brokolicí, šunku a ochutíme bylinkami.
    Zapečení pokrmu
  • Na dno pekáčku dáme 2 lžíce omáčky a rozetřeme.
  • Pak vložíme vždy dvě lasagne, posypeme mozarrellou a opakujeme pokládání, až akci ukončíme vrstvou zbývajících lasagne a mozarely.
  • Obsah pekáčku závěrem zalejeme cibulovou omáčkou a zapečeme v troubě při 190 °C za asi 30 až 35 minut.
  • Před podáváním ponecháme ještě asi 30 minut odpočinout.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]