Lasagnové závitky s brokolicí a hlívou ústřičnou
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)

Suroviny:
  • 8 plátků lasagne
  • 50 g másla
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 150 g brokolice
  • 20 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 120 g sýru s modrou plísní (niva)
  • sůl a bílý mletý pepř
  • 400 ml zakysané smetany (light)
  • 15 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule

    Postup přípravy:
  • Lasagne uvaříme "al dente", propláchneme a necháme vychladnout.
  • Brokolici spaříme v horké vodě a rozebereme na malé růžičky.
  • Na másle orestujeme brokolici s cibulí, hlívou a ochutíme solí a pepřem.
  • Z tuku mouky a mléka připravíme omáčku bešamel.
  • Do omáčky vmícháme směs z pánve s houbami a brokolicí a polovinou množství sýru.
  • Touto směsí naplníme lasagne, které zavineme do rolek, vložíme do zapékací misky, přelijeme směsí nastrouhaného sýra a smetany a zapečeme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]