Lasagnové závitky s brokolicí a hlívou ústřičnou
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)
Suroviny:8 plátků lasagne50 g másla100 g hlívy ústřičné 150 g brokolice20 g hladké mouky200 ml mléka120 g sýru s modrou plísní (niva) sůl a bílý mletý pepř400 ml zakysané smetany (light)15 ml olivového oleje2 stroužky česneku1 cibule
Postup přípravy:Lasagne uvaříme "al dente", propláchneme a necháme vychladnout. Brokolici spaříme v horké vodě a rozebereme na malé růžičky. Na másle orestujeme brokolici s cibulí, hlívou a ochutíme solí a pepřem. Z tuku mouky a mléka připravíme omáčku bešamel. Do omáčky vmícháme směs z pánve s houbami a brokolicí a polovinou množství sýru.Touto směsí naplníme lasagne, které zavineme do rolek, vložíme do zapékací misky, přelijeme směsí nastrouhaného sýra a smetany a zapečeme.
ZPĚT do kapitolyHOME