Canelloni plněné sýrovým špenátem
(Dale Sniffer: "Let's eat", gastronomický seriál na TV MAX1, 2000Cannelloni - jsou italské těstoviny, podmácku vyráběné v podobě závitků plněných různýmí náplněmi jako např. Canelloni alla romana a Canelloni alla napoletana jsou plněné šunkou a sýrem a pak zapékané v rajčatové omáčce. Připravují se z čerstvého vaječného nudlového těsta. Průmyslově se však prodávají canelloni v podobně silných 2-3 cm trubiček, do kterých můžeme nacpát náplň celkem v pohodě kuchařským pytlíkem.
Suroviny:krabička těstovin canelloni150 g špenátu (rozmražený) 250 g sýru ricotta1 lžička muškátového oříškubazalkasůl a pepřčesnek2 lžíce parmazánu1-2 vejce250 ml kuřecího vývaru z kostkykečup
Příloha: nakládané okurky, zelenina
Postup přípravy:V misce připravíme náplň do koupených trubiček "canelloni". Rozmícháme sýr ricotta (v nouzi nahradíme měkkým tvarohem) se špenátem, muškátovým oříškem, bazalkou, solí, pepřem, česnekem rozkrájeným na malé kousky a trochou tvrdého sýra, nejlépe parmazánu. Pak zamícháme postupně rozmíchaná vejce, v množství podle hustoty náplně. Tuto směs plníme do trubiček canelloni, nejlépe pomocí pytlíku. Pak naplněné canelloni vložíme do kastrůlku, zalijeme vývarem, přidáme kečup a protřepeme a posypeme mortadelou.Dáme zapéci na 20 minut do trouby.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME