Canelloni plněné sýrovým špenátem
(Dale Sniffer: "Let's eat", gastronomický seriál na TV MAX1, 2000
Cannelloni - jsou italské těstoviny, podmácku vyráběné v podobě závitků plněných různýmí náplněmi jako např. Canelloni alla romana a Canelloni alla napoletana jsou plněné šunkou a sýrem a pak zapékané v rajčatové omáčce. Připravují se z čerstvého vaječného nudlového těsta. Průmyslově se však prodávají canelloni v podobně silných 2-3 cm trubiček, do kterých můžeme nacpát náplň celkem v pohodě kuchařským pytlíkem.
Suroviny:
  • krabička těstovin canelloni
  • 150 g špenátu (rozmražený)
  • 250 g sýru ricotta
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • bazalka
  • sůl a pepř
  • česnek
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1-2 vejce
  • 250 ml kuřecího vývaru z kostky
  • kečup

  • Příloha: nakládané okurky, zelenina

    Postup přípravy:
  • V misce připravíme náplň do koupených trubiček "canelloni".
  • Rozmícháme sýr ricotta (v nouzi nahradíme měkkým tvarohem) se špenátem, muškátovým oříškem, bazalkou, solí, pepřem, česnekem rozkrájeným na malé kousky a trochou tvrdého sýra, nejlépe parmazánu.
  • Pak zamícháme postupně rozmíchaná vejce, v množství podle hustoty náplně.
  • Tuto směs plníme do trubiček canelloni, nejlépe pomocí pytlíku.
  • Pak naplněné canelloni vložíme do kastrůlku, zalijeme vývarem, přidáme kečup a protřepeme a posypeme mortadelou.
  • Dáme zapéci na 20 minut do trouby.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]