Zapečené těstoviny s rajčaty a mletým masem
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)

Suroviny:
  • 250 g tagliatelle
  • 2 cibule, posekané
  • 15 ml rostlinného oleje
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 8 stroužků česneku, nakrájený na plátky
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 50 g másla
  • 500 g konzervovaných rajčat
  • 100 g strouhaného sýra
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 cuketa, na nudličky
  • 250 g mletého masa.
    Příloha: kyselé okurky, salát "Moravanka" aj.

    Postup přípravy:
  • Těstoviny uvaříme "al dente", ocedíme, propláchneme.
  • Mezitím na másle orestujeme posekanou cibuli s česnekem, přidáme mleté maso a na nudličky nakrájenou cuketu.
  • Vše opečeme dohněda a nakonec vložíme rajčata, mletou papriku, tymián a koření.
  • Do vymaštěné zapékací misky dáme polovinu těstovin, pak vrstvu masové směsi a zakončíme opět vrstvou těstovin.
  • Ještě zasypeme sýrem a 30 minut zapečeme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]