Zapečené těstoviny s rajčaty a mletým masem
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)
Suroviny:
250 g tagliatelle2 cibule, posekané 15 ml rostlinného oleje2 lžíce čerstvého tymiánu8 stroužků česneku, nakrájený na plátkysůl, čerstvě mletý pepř50 g másla500 g konzervovaných rajčat100 g strouhaného sýra2 lžičky mleté papriky1 cuketa, na nudličky250 g mletého masa.
Příloha: kyselé okurky, salát "Moravanka" aj.
Postup přípravy:Těstoviny uvaříme "al dente", ocedíme, propláchneme.Mezitím na másle orestujeme posekanou cibuli s česnekem, přidáme mleté maso a na nudličky nakrájenou cuketu.Vše opečeme dohněda a nakonec vložíme rajčata, mletou papriku, tymián a koření.Do vymaštěné zapékací misky dáme polovinu těstovin, pak vrstvu masové směsi a zakončíme opět vrstvou těstovin.Ještě zasypeme sýrem a 30 minut zapečeme.
ZPĚT do kapitolyHOME