Lotrinské těstoviny se sýrem
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001, francouzská kuchyně )
Suroviny:300 g mletého masa1 cibuli200 ml červeného vína4 lžíce rajčatového protlaku300 g těstovin200 ml kysané smetany80 g tvrdého sýramletou paprikušpetku tymiánupepř a sůlrostlinný tuk
Příloha: zeleninový salát
Postup přípravy:Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku přidáme mleté maso a krátce osmahneme.Zalijeme červeným vínem osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu, vmícháme rajčatový protlak a podusíme.Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku v osolené vodě, scedíme, osušíme a smícháme s mletým masem.Směsí naplníme zapékací misku vymazanou tukem, zalijeme kyselou smetanou a posypeme strouhaným sýrem.V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut a podáváme se zeleninovým salátem.
ZPĚT do kapitolyHOME