Těstovinový nákyp se špenátem
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)
Suroviny:1 balíček mraženého špenátu 150 g kolíneksůl80 g strouhaného sýra např. goudy250 ml mléka2 vejce1 stroužek česnekupepřmuškátový oříšekmáslo50 g sýra goudy v plátcích na ozdobu
Postup přípravy:Ve slané vodě uvaříme kolínka (10 - 12 minut), prudce je ochladíme a necháme okapat a smícháme s nastrouhaným sýrem.Rozšleháme vejce v mléce a vmícháme do špenátu rozpuštěném na másle.Přidáme česnek, opepříme, ještě dáme muškátový oříšek a osolíme.Do zapékací misky navršíme střídavě kolínka a špenát se sýrem.Pečeme v troubě při 180 °C po dobu 25 - 40 minut na vodní lázni.Vyjmeme z trouby a povrch ozdobíme křížem-krážem položenou mříží z nakrájených plátku sýra.Dáme ještě krátce zapéci.
V jiné variantě:
- můžeme použít špagety, přidat ještě žampiony a další věci co nám zůstaly v lednici od minula (maso, uzeniny, bylinky aj.) a upečeme hmotu ve formě na bábovku. Musí být dobře vymazaná a vysypaná a pak ji snadno vyklopíme na mísu a posypeme sýrem a vypadá atraktivně.
ZPĚT do kapitolyHOME