Těstoviny pappardelle s houbami a estragonem
("Prima vařečka" TV Prima, březen 2001)Papardelle - jsou toskánskou verzí širokých těstovin fettucine neboli tagliatelle z čerstvého nudlového těsta, obyčejně více než 1 cm široké. Mohou mít hladký okraj, ale často jsou vroubkované - krájené vroubkovaným rádýlkem.
Suroviny:300 g žampionů5 stroužků česneku50 ml suchého vermutu500 g těstovin pappardelle nebo jiné širší těstoviny4 lžičky sekaného čerstvého estragonusmetanacitrónová šťávaolivový olej sůl a pepř
Postup přípravy:Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené houby s česnekem.Přidáme vermut, smetanu, estragon a krátce podusíme.Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.Uvaříme těstoviny scedíme a ihned promícháme s houbovou omáčkou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME