Těstovinné mušličky s uzeným sýrem tofu
("Prima vařečka" TV Prima, březen 2001)
Suroviny:500 g těstovinových mušliček (tortellini)1 lžíce citrónové šťávy8 nakrájených jarních cibulek5 stroužků česneku2 lžíce rajčatového protlaku1 lžíci nadrobno nasekaného čerstvého zázvoru2 lžíce medu250 g uzeného sýra tofu, nakrájený na kostkyšpetku tymiánupepř a sůlrostlinný tuk ocetpetrželka, nasekaná
Postup přípravy:Ve vodě s jednou lžičkou citrónové šťávy uvaříme těstovinové tortellini nebo mušle "al dente".Na oleji osmažíme jarní cibulku, zázvor a česnek.Přidáme zbytek citrónové šťávy, rajčatový protlak, ocet, med a kostky tofu a asi 5 minut podusíme.Uvařené mušličky scedíme, ihned promícháme s omáčkou.Podáváme se zelenou sekanou petrželkou.
ZPĚT do kapitolyHOME