Penne s masovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)
Suroviny:250 g masa (kuřecí, telecí, vepřové aj.) 1 svazek polévkové zeleniny (mrkev, petržel celer1 cibule1 stroužek česneku2 lžíce olivového olejesůl a pepř2 lžíce rajčatového protlaku250 ml masového vývaru500 g penne (těstovin)majoránka
Postup přípravy: Maso nakrájíme na malé kostičky, polévkovou zeleninu, cibuli a česnek také pokrájíme na drobno. Maso opečeme na pánvi s olejem přidáme nakrájenou zeleninu s česnekem a cibulí a spolu osmahneme. Pak vmícháme rajčatový protlak, přilijeme vývar a povaříme asi 30 minut, osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny penne přelijeme omáčkou s masem.
ZPĚT do kapitolyHOME