Penne s kuřecím masem, hlívou a bazalkovou omáčkou
("Prima varečka" TV Prima, leden 2001)

Suroviny:
  • 250 g těstovin penne (rovné delší rourky šikmo seříznuté na obou stranách)
    Na omáčku:
  • 200 g kuřecích prsíček na nudličky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, na plátky
  • 250 ml smetany
  • 200 ml vína bílého, suchého
  • sušená bazalka, drcená
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • sušený parmazán (pokud nemáme čerstvý)
  • hlíva ústřičná, na proužky


  • Postup přípravy:
  • Uvaříme těstoviny penne v osolené vodě, scedíme a propláchneme.
  • Mezitím kuřecí prsa nakrájená na nudličky orestujeme.
  • Ke krátce restované cibuli, přidáme hlívu, sůl, pepř, česnek a zalijeme vínem a podusíme.
  • Nakonec přidáme smetanu s bazalkou, ještě krátce povaříme a vložíme orestované maso.
  • Hotové těstoviny smícháme se směsí a můžeme ihned podávat posypané strouhaným sýrem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]