Penne s kuřecím masem, hlívou a bazalkovou omáčkou
("Prima varečka" TV Prima, leden 2001)
Suroviny: 250 g těstovin penne (rovné delší rourky šikmo seříznuté na obou stranách)
Na omáčku:200 g kuřecích prsíček na nudličky1 cibule, nasekaná2 stroužky česneku, na plátky250 ml smetany200 ml vína bílého, suchéhosušená bazalka, drcenásůl a pepřolivový olejsušený parmazán (pokud nemáme čerstvý)hlíva ústřičná, na proužky
Postup přípravy:Uvaříme těstoviny penne v osolené vodě, scedíme a propláchneme. Mezitím kuřecí prsa nakrájená na nudličky orestujeme. Ke krátce restované cibuli, přidáme hlívu, sůl, pepř, česnek a zalijeme vínem a podusíme. Nakonec přidáme smetanu s bazalkou, ještě krátce povaříme a vložíme orestované maso. Hotové těstoviny smícháme se směsí a můžeme ihned podávat posypané strouhaným sýrem.
ZPĚT do kapitolyHOME