Těstoviny pappardele se sýrovou omáčkou a bazalkou
(Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)
Suroviny:400 g těstovin pappardele (nebo tagliatelle)2 cibule2 stroužky česneku350 g mrkvehrst pokrájené bazalky2 lžíce slunečnicového oleje500 ml mléka250 g plísňového sýrasůl a pepř
Postup přípravy: Širší italské těstoviny uvaříme a scedíme. Cibuli, česnek jemně posekáme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky, bazalku omyjeme, osušíme a pokrájíme.
Příprava sýrové omáčky: Na pánvi osmahneme cibuli a mrkev s česnekem asi 3 minuty.Přilijeme mléko a sýr v něm rozpustíme., ochutíme solí a pepřem a přidáme bazalku a krátce ohřejeme. Omáčku promícháme s těstovinami a zdobíme lístky bazalky.
ZPĚT do kapitolyHOME