Těstoviny pappardele se sýrovou omáčkou a bazalkou
(Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)

Suroviny:
  • 400 g těstovin pappardele (nebo tagliatelle)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 350 g mrkve
  • hrst pokrájené bazalky
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 500 ml mléka
  • 250 g plísňového sýra
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
  • Širší italské těstoviny uvaříme a scedíme.
  • Cibuli, česnek jemně posekáme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky, bazalku omyjeme, osušíme a pokrájíme.
    Příprava sýrové omáčky:
  • Na pánvi osmahneme cibuli a mrkev s česnekem asi 3 minuty.
  • Přilijeme mléko a sýr v něm rozpustíme., ochutíme solí a pepřem a přidáme bazalku a krátce ohřejeme.
  • Omáčku promícháme s těstovinami a zdobíme lístky bazalky.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]