Pepřové fetuccine se sýrovou omáčkou a pažitkou
(Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:
Na těsto:30 g celého černého pepře roztlučeného nahrubo300 g hladké mouky3 vejce15 ml rostlinného oleje
Na omáčku:100 g strouhaného ementálu100 g plísňového sýra 100 g krémového sýra100 g slaniny1 cibule250 ml kyselé smetany1 lžíce čerstvého nebo sušeného oregána1 svazek pažitkysůl
Postup přípravy: Pepř čerstvě nameleme nahrubo, nebo nadrtíme, pak jej přidáme do mouky, s olejem, solí a vejci a vymícháme těsto na těstoviny. Rozválíme placky (asi 1,5 cm silné), které necháme trochu oschnout a na strojku nebo jen smotané placky ručně nakrájíme na širší (0,6-1 cm) nudle zvané "fetuccine" nebo také "tagliatelle". V kastrolu osmahneme cibulku a anglickou slaninu, zalejeme kysanou smetanou a přidáme najemno nakrájené a nastrouhané sýry. Sýry za stálého míchání rozpustíme, přidáme oregáno a pažitku. Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente" (asi 4-6 min) scedíme, hned smícháme s omáčkou a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME