Pepřové fetuccine se sýrovou omáčkou a pažitkou
(Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
Na těsto:
  • 30 g celého černého pepře roztlučeného nahrubo
  • 300 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 15 ml rostlinného oleje
    Na omáčku:
  • 100 g strouhaného ementálu
  • 100 g plísňového sýra
  • 100 g krémového sýra
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 250 ml kyselé smetany
  • 1 lžíce čerstvého nebo sušeného oregána
  • 1 svazek pažitky
  • sůl

    Postup přípravy:
  • Pepř čerstvě nameleme nahrubo, nebo nadrtíme, pak jej přidáme do mouky, s olejem, solí a vejci a vymícháme těsto na těstoviny.
  • Rozválíme placky (asi 1,5 cm silné), které necháme trochu oschnout a na strojku nebo jen smotané placky ručně nakrájíme na širší (0,6-1 cm) nudle zvané "fetuccine" nebo také "tagliatelle".
  • V kastrolu osmahneme cibulku a anglickou slaninu, zalejeme kysanou smetanou a přidáme najemno nakrájené a nastrouhané sýry.
  • Sýry za stálého míchání rozpustíme, přidáme oregáno a pažitku.
  • Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente" (asi 4-6 min) scedíme, hned smícháme s omáčkou a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]