Fetuccine s lososem se smetanovou omáčkou
(Prima vařečka", TV Prima, červen 2001)
Suroviny:500 g těstovin fetuccine nebo tagliatelle 250 g lososa100 g másla1 kelímek smetany100 ml bílého vína100 g hrášku mraženého nebo čerstvého2 polévkové lžíce petrželové natě1 polévková lžíce čerstvé bazalky2 polévkové lžíce sekaných jader vlašských ořechůšafránsůl a bílý pepř
Postup přípravy:Na másle opečeme kousky lososa. Osolíme, opepříme, přidáme šafrán, hrášek, opražená posekaná jádra vlašských ořechů, zalijeme vínem a podusíme asi 5 minut. Nakonec přidáme smetanu a posekanou petrželku. Vzniklou omáčku necháme zhoustnout a smícháme ji s čerstvě uvařenými těstovinami. Široké (1 cm a více) těstoviny fetuccine či tagliatelle necháme jen okapat, neproplachujeme je vodou (!) a teplé podáváme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME