Fetuccine s lososem se smetanovou omáčkou
(Prima vařečka", TV Prima, červen 2001)

Suroviny:
  • 500 g těstovin fetuccine nebo tagliatelle
  • 250 g lososa
  • 100 g másla
  • 1 kelímek smetany
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g hrášku mraženého nebo čerstvého
  • 2 polévkové lžíce petrželové natě
  • 1 polévková lžíce čerstvé bazalky
  • 2 polévkové lžíce sekaných jader vlašských ořechů
  • šafrán
  • sůl a bílý pepř

    Postup přípravy:
  • Na másle opečeme kousky lososa.
  • Osolíme, opepříme, přidáme šafrán, hrášek, opražená posekaná jádra vlašských ořechů, zalijeme vínem a podusíme asi 5 minut.
  • Nakonec přidáme smetanu a posekanou petrželku.
  • Vzniklou omáčku necháme zhoustnout a smícháme ji s čerstvě uvařenými těstovinami.
  • Široké (1 cm a více) těstoviny fetuccine či tagliatelle necháme jen okapat, neproplachujeme je vodou (!) a teplé podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]