Čerstvé tagliattelle s bazalkovou omáčkou
(Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)

Suroviny:
  • 300 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 15 ml rostlinného oleje
  • 60 g čerstvé bazalky
  • 45 g oříšků kešu nebo lískových
  • 8 stroužků česneku
  • 120 g strouhaného parmazánu
  • 200 ml olivového oleje
  • sůl a mletý černý pepř

    Postup přípravy:
  • Z mouky, oleje, soli a vajec uděláme nudlové těsto.
  • Z těsta rozválíme placky, které necháme trochu vyschnout.
  • Na strojku nebo ručně nakrájíme dlouhé nudle tagliatelle široké asi 6 mm.
  • Odpočaté vyválené těsto na sílu asi 1,5 až 2 mm srolujeme a nakrájíme, necháme proschnout.
  • Do mlecího strojku (mixéru) dáme otrhané listy bazalky, česnek, oříšky a parmazán,vše umeleme nebo můžeme také rozetřít v třecí misce jako "salsu"
  • Provedem to tak, že do směsi surovin v misce pomalu přidáváme olivový olej a třeme tloučkem dokud nám nevznikne hustá omáčka.
  • Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente" asi za 5-8 minut, scedíme, smícháme s pastou a podáváme.
  • Místo bazalky je vhodný také zelený koriandr.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]