Čerstvé tagliattelle s bazalkovou omáčkou
(Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)
Suroviny:300 g hladké mouky 3 vejce15 ml rostlinného oleje60 g čerstvé bazalky45 g oříšků kešu nebo lískových 8 stroužků česneku120 g strouhaného parmazánu200 ml olivového olejesůl a mletý černý pepř
Postup přípravy:Z mouky, oleje, soli a vajec uděláme nudlové těsto.Z těsta rozválíme placky, které necháme trochu vyschnout.Na strojku nebo ručně nakrájíme dlouhé nudle tagliatelle široké asi 6 mm.Odpočaté vyválené těsto na sílu asi 1,5 až 2 mm srolujeme a nakrájíme, necháme proschnout.Do mlecího strojku (mixéru) dáme otrhané listy bazalky, česnek, oříšky a parmazán,vše umeleme nebo můžeme také rozetřít v třecí misce jako "salsu" Provedem to tak, že do směsi surovin v misce pomalu přidáváme olivový olej a třeme tloučkem dokud nám nevznikne hustá omáčka.Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente" asi za 5-8 minut, scedíme, smícháme s pastou a podáváme.Místo bazalky je vhodný také zelený koriandr.
ZPĚT do kapitolyHOME