Italské těstoviny s italským kořením od Antonína
(Recept ze stránky Koření od Antonína, italská kuchyně)

Suroviny pro 3 porce:
  • 300 g těstovin
  • 1 lžíce oleje (olivový)
  • 2 lžíce směsi koření "Italské těstoviny" od Antonína
  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 střední cibule
  • bílek z 1 vejce
  • 2 lžičky bramborové škrobové moučky
  • 200 ml rostlinné (nebo lehké) smetany na vaření
  • 1 trojúhelníček měkkého taveného sýra
  • sůl

    Postup přípravy:
  • Těstoviny dáme vařit dle návodu na sáčku ("al dente").
  • Kuřecí prsa nakrájíme na malé nudličky, přendáme do misky, zasypeme škrobovou moučkou, přidáme olej, bílek, sůl a dobře promícháme.
  • Na pánvičce na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přisypeme směs koření "Italské těstoviny" a krátce orestujeme.
  • Vložíme kuřecí maso a za stálého míchání opečeme.
  • Podlijeme malým množstvím vody, přivedeme k varu a přidáme měkký tavený sýr.
  • Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až se sýr rozpustí.
  • Pak zahustíme smetanou a krátce povaříme a dle chuti dosolíme.
  • Těstoviny v míse promícháme se sýrovou omáčkou a podáváme.
    »"Co je v tom hrnci?" Nemám pro to ještě jméno, ale mám takový dojem, že se do toho dáme a bude nám to chutnat." Dali jsme se do toho a chutnalo nám to. Byla to špagety nového druhu, Jak táta řekl, napřed ty špagety uvařil a slil vodu. Pak na ty zpola uvařené špagety nalil šálek olivového oleje, pak tam přidal plechovku rajčat, nadrobil do toho trochu majoránky a přidal trochu bílého sýra. Potom otevřel plochou, oválnou plechovku sardinek z Monterey, vzal tři ze šesti rybiček v té plechovce, rozmačkal je a hodil ke všemu ostatnímu v hrnci a já se ho zeptal: "Jak se to jmenuje?" "Ty tomu dej jméno." "Potrhlé špagety?"
    (William Saroyan, 1908-1981, americký prozaik:"Tati tobě přeskočilo", Praha 1964)
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]