Rychlé špagety se zeleným hráškem
(Ze stránky Koření od Antonína)

Suroviny pro 4 porce:
  • 400 g špaget
  • olivový olej
  • 1 střední cibule
  • hladká mouka na jíšku
  • 350 g tj. konzerva sterilovaného
  • hrášku
  • 200 g tj. kelímek kyselé smetany
  • mléko na rozředění
  • 1 citrón
  • sůl
  • směs koření "Karí - anglický typ" od Antonína
  • kečup (není však nutný)

    Postup přípravy:
  • Do osolené vody dáme uvařit italské bezvaječné špagety a hlídáme, abychom je nerozvařili - musí být ("al dente").
  • Mezitím na olivovém oleji mírně osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, poprášíme hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku.
  • Z konzervy sterilovaného hrášku vsypeme na pánvičku nejen hezké zelené kuličky, ale vlijeme i zhruba polovinu nálevu.
  • Po rozmíchání přidáme kelímek kyselé smetany, podle chuti rozředíme trochou mléka, přikyselíme šťávou asi z 1/2 citrónu, osolíme a dochutíme směsí koření "Karí - Anglický typ".
  • Pro ty, kteří si nedovedou představit špagety bez kečupu - můžeme přidat asi 2 lžíce.
  • Za stálého míchání vše dostatečně prohřejeme a podáváme se špagetami.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]