Rychlé špagety se zeleným hráškem
(Ze stránky Koření od Antonína)
Suroviny pro 4 porce:400 g špagetolivový olej1 střední cibulehladká mouka na jíšku350 g tj. konzerva sterilovanéhohrášku200 g tj. kelímek kyselé smetanymléko na rozředění 1 citrónsůlsměs koření "Karí - anglický typ" od Antonínakečup (není však nutný)
Postup přípravy:Do osolené vody dáme uvařit italské bezvaječné špagety a hlídáme, abychom je nerozvařili - musí být ("al dente").Mezitím na olivovém oleji mírně osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, poprášíme hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku.Z konzervy sterilovaného hrášku vsypeme na pánvičku nejen hezké zelené kuličky, ale vlijeme i zhruba polovinu nálevu. Po rozmíchání přidáme kelímek kyselé smetany, podle chuti rozředíme trochou mléka, přikyselíme šťávou asi z 1/2 citrónu, osolíme a dochutíme směsí koření "Karí - Anglický typ".Pro ty, kteří si nedovedou představit špagety bez kečupu - můžeme přidat asi 2 lžíce. Za stálého míchání vše dostatečně prohřejeme a podáváme se špagetami.
ZPĚT do kapitolyHOME