Boloňské špagety s mletým masem a rajčaty
skip to:
page content
|
links on this page
|
DADALOVA KUCHAŘKA - sbírka receptů pro všední den i svátek z celého světa
Ostatní osobní stránky
|
Slovník
Lexikon
Sladká kuchařka
Aktuality
Vaříme ve škole
Články
Národní kuchyně
SLOVNÍK - A
|
B
|
C
|
D
|
E
|
F
|
G
|
H
|
I
|
J
|
K
|
L
|
M
|
N
|
O
|
P
|
R
|
S
|
T
|
U
|
X
|
Y
|
V
|
Z
LEXIKON - A
|
B
|
C
|
D
|
E
|
F
|
G
|
H
|
CH
|
J
|
K
|
L
|
M
|
N
|
O
|
P
|
Q
|
R
|
S
|
T
|
U
|
V
|
X
|
Y
|
Z
|
Jak péci
|
Koláče buchty žemlovky
|
Bábovky vánočky
|
Knedlíky nákypy
|
Smažené
|
Med
|
Mafinky
|
Řezy rolády
|
Záviny
|
Dorty
|
Dezerty krémy
|
Mražené
|
Ostatní
|
Vánoční
|
STOVKA
|
KUCHAŘI
|
AKTUALITY
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVIN
|
POMOCNÍCI V KUCHYNI
Anglická
|
Arabská
|
Egyptská
|
Machrebská
|
Čínská
|
Čínská 2
|
Francouzská
|
Gruzínská
|
Indická
|
Maďarská
|
Švédská
|
Jihovýchodní asie
|
Thajská
|
Židovská
|
ÚVODNÍ STÁNKA
>
TĚSTOVINY
> Boloňské špagety s mletým masem a rajčaty
Loading
ÚVODNÍ STRANA
TĚSTOVINY
TĚSTOVINY ÚVOD
*
Stará verze stránky
*
Výborný lehký těstovinový salát
Kolínka s rajčatovou omáčkou
Zeleninové nudle s tofu
Boloňské špagety s mletým masem a rajčaty
Ainsleyho špagety se sýry a olivami
Ainsleyho "Premier Pistou Pasta"
Rychlé špagety se zeleným hráškem
Špagety s mletým masem a rajčaty
Italské těstoviny s kořením od Antonína
Jamieho špagety "alla putanesca"
Jamieho tagliattele s houbovou směsí
Tagliattelle s bazalkovou omáčkou
Fetuccine s lososem se smetanovou máčkou
Pepřové fetuccine se sýrovou omáčkou
Těstoviny s cuketovou omáčkou
Těstoviny "alla" Balzi Rossi
Těstoviny tuňákovou omáčkou a olivami
Špagety s houbovou omáčkou
NOVÉ
Špagety s česnekovo-tuňákovou omáčkou
Špagety s masovými knedlíčky
Těstovinné mušličky s uzeným sýrem tofu
Pappardelle se sýrovou omáčkou
Pappardelle s houbami a estragonem
Pasticio s makarony a mletým masem
Penne s kuřetem a bazalkovou omáčkou
Penne s masovou omáčkou
Zapečené flíčky s uzeným masem
Zapečené lasagne s brokolicí a hlívou
Zapečené lasagne s cibulovou omáčkou
Zapečené zeleninové lasagne v bešamelu
Zapečené závitky plněné zelím
Zapečené těstoviny se sýrem
Zapečené fusilli se sýrem
Zapečené těstoviny s rajčaty a mletým masem
Zapečené dietní těstoviny se šunkou
Zapečené lotrinské těstoviny se sýrem
Těstoviny s kapustou a sýrovou omáčkou
Těstovinový nákyp se špenátem
Canelloni plněné sýrovým špenátem
Tarhoňa - pokrmy s těstovinovou rýží
Trhanec z nudlí
Placičky plněné zeleninou s rajčaty
ASIJSKÉ POKRMY Z NUDLÍ
Thajské restované nudle - Pad Thai
Thajské vegetariánské nudle - Mee Krop
Malajské restované rýžové nudle
Indonéské pražené nudle - Bani Goreng
Indonéské smažené nudličky - Mie Goreng
Singapurské smažené nudle
Smažené nudle udon s arašídovou omáčkou
Japonské studené soba-nudle
PLNĚNÉ TĚSTOVINOVÉ TAŠTIČKY
- KNEDLÍČKY
Nudlové těsto základní
NOVÉ
Wontonové těsto základní
Filo těsto základní
Ravioli alla Parmigiana
Křupavé krabí ravioli
Pečené taštičky s houbami a hermelínem
Švábské taštičky "Maultaschen"
Kreplach - židovské masové taštičky
Moskevské vařené pelmeni - ????????
Ukrajinské vareniki s kapustou
Litevské vařené virtiňaje
Khinkali - vařené gruzínské knedlíčky
Balkánská slaná pita z těsta filo
Smažené ricotta briky
Smažené krevetové briky
Taštičky plněné špenátem
Sambusik - saidské smažené masové taštičky
Libanonské taštičky s balkánským sýrem
Křupavé houbové wontony
Křupavé kuřecí wontony
Čínské vařené masové taštičky
Závitky z rýžového papíru
Boloňské špagety s mletým masem a rajčaty
(Ze stránky
Koření od Antonína
, italská kuchyně)
Suroviny pro 4 porce:
Na omáčku:
2 střední cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
250 g mletého masa (1/2 hovězího, 1/2 vepřového)
směs koření
"Milánská"
od Antonína
sůl
400 g krájených rajčat (z konzervy)
5 lžic sladkého kečupu
125 ml červeného vína nebo vody
400 g špaget
1 lžíce oleje
Na posypání:
strouhaný tvrdý sýr (dle chuti)
Postup přípravy omáčky:
a olivovém oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájené cibule a na kostičky nakrájené stroužky česneku.
Přidáme mleté maso, které opékáme za stálého míchání asi 5 minut a přitom je rozmělňujeme vidličkou.
Okořeníme 2 lžičkami směsi
"Milánská"
a osolíme.
Přidáme krájená rajčata z konzervy) i se šťávou a trochu je rozmačkáme.
Dále přilijeme sladký kečup a červené víno nebo vodu.
Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
Na závěr případně dochutíme solí, směsí koření
"Milánská"
a cukrem.
Příprava špaget:
Špagety uvaříme v osolené vodě s přídavkem oleje asi 10-15 minut
"al dente"
dle druhu špaget.
Špagety scedíme a necháme okapat a podáváme polité omáčkou a posypané nastrouhaným sýrem dle chuti.
** ** **
KNIHA NÁVŠTĚV
|
E-mail: kamkrou@mail.com
|
©
-->