Boloňské špagety s mletým masem a rajčaty
(Ze stránky Koření od Antonína, italská kuchyně)

Suroviny pro 4 porce:
Na omáčku:
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g mletého masa (1/2 hovězího, 1/2 vepřového)
  • směs koření"Milánská" od Antonína
  • sůl
  • 400 g krájených rajčat (z konzervy)
  • 5 lžic sladkého kečupu
  • 125 ml červeného vína nebo vody
  • 400 g špaget
  • 1 lžíce oleje
    Na posypání: strouhaný tvrdý sýr (dle chuti)

    Postup přípravy:
    Příprava omáčky:
  • a olivovém oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájené cibule a na kostičky nakrájené stroužky česneku.
  • Přidáme mleté maso, které opékáme za stálého míchání asi 5 minut a přitom je rozmělňujeme vidličkou.
  • Okořeníme 2 lžičkami směsi "Milánská" a osolíme.
  • Přidáme krájená rajčata z konzervy) i se šťávou a trochu je rozmačkáme.
  • Dále přilijeme sladký kečup a červené víno nebo vodu.
  • Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
  • Na závěr případně dochutíme solí, směsí koření "Milánská" a cukrem.
    Příprava špaget:
    Špagety uvaříme v osolené vodě s přídavkem oleje asi 10-15 minut "al dente" dle druhu špaget.
  • Špagety scedíme a necháme okapat a podáváme polité omáčkou a posypané nastrouhaným sýrem dle chuti.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]