Boloňské špagety s mletým masem a rajčaty
(Ze stránky Koření od Antonína, italská kuchyně)
Suroviny pro 4 porce:
Na omáčku:2 střední cibule2 stroužky česneku2 lžíce olivového oleje250 g mletého masa (1/2 hovězího, 1/2 vepřového)směs koření"Milánská" od Antonínasůl400 g krájených rajčat (z konzervy)5 lžic sladkého kečupu125 ml červeného vína nebo vody400 g špaget1 lžíce oleje
Na posypání: strouhaný tvrdý sýr (dle chuti)
Postup přípravy:
Příprava omáčky:a olivovém oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájené cibule a na kostičky nakrájené stroužky česneku.Přidáme mleté maso, které opékáme za stálého míchání asi 5 minut a přitom je rozmělňujeme vidličkou.Okořeníme 2 lžičkami směsi "Milánská" a osolíme. Přidáme krájená rajčata z konzervy) i se šťávou a trochu je rozmačkáme.Dále přilijeme sladký kečup a červené víno nebo vodu.Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 15 minut.Na závěr případně dochutíme solí, směsí koření "Milánská" a cukrem.
Příprava špaget:
Špagety uvaříme v osolené vodě s přídavkem oleje asi 10-15 minut "al dente" dle druhu špaget. Špagety scedíme a necháme okapat a podáváme polité omáčkou a posypané nastrouhaným sýrem dle chuti.
ZPĚT do kapitolyHOME