Zeleninové nudle s tofu
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain)
Suroviny:
110 g zelených nudlí
225 g tofu
1 mrkev
55 ml vody
1 středně velká tykev ("courgette"), rozpůlená podélně a nakrájená na 1/2 cm kousky - připomíná okurku, ale je to tykev
75 g žampionů na plátky
25 g nastříhané pažitky
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky sušené bazalky, drcené
2 vajíčka
2 lžíce parmazánuPříloha: zeleninový salát
Postup přípravy:
Nudle uvaříme podle návodu ("al dente"
tj. ještě poněkud polotuhé na zoubek, nerozvařené), scedíme je a udržujeme teplé.
Mezitím vymačkáme a osušíme tofu a nakrájíme je na asi 1 cm kostky.Také mrkev nakrájíme na tenké proužky a uvaříme
ve vodě na mírném plameni.Vaříme jen asi 3 minuty a přimícháme k tofu, tykev, žampiony, petržel, sůl a bazalku. Zakryjeme a dusíme 7 minut,
až je zelenina správně uvařená, ale jen dochrupava, pak ji scedíme.V menší misce smícháme vejce a sýr, přidáme s horkými nudlemi na pánev k zelenině
a dobře promícháme, nejlépe pomocí dvou vařeček jimiž části směsi nadzvedáváme a vracíme zpět na pánev, aby se vajíčka srazila.Hrnec s pokrmem odstraníme
z ohně a podáváme.
** ** **