Zeleninové nudle s tofu

DADALOVA KUCHAŘKA - sbírka receptů pro všední den i svátek z celého světa

SLOVNÍK - A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | X | Y | V | Z
LEXIKON - A | B | C | D | E | F | G | H | CH | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | X | Y | Z |

ÚVODNÍ STÁNKA > TĚSTOVINY > Zeleninové nudle s tofu
 

Zeleninové nudle s tofu

(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain)

Suroviny:

  • 110 g zelených nudlí
  • 225 g tofu
  • 1 mrkev
  • 55 ml vody
  • 1 středně velká tykev ("courgette"), rozpůlená podélně a nakrájená na 1/2 cm kousky - připomíná okurku, ale je to tykev
  • 75 g žampionů na plátky
  • 25 g nastříhané pažitky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky sušené bazalky, drcené
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce parmazánu

  • Příloha: zeleninový salát

    Postup přípravy:

  • Nudle uvaříme podle návodu ("al dente" tj. ještě poněkud polotuhé na zoubek, nerozvařené), scedíme je a udržujeme teplé.
  • Mezitím vymačkáme a osušíme tofu a nakrájíme je na asi 1 cm kostky.
  • Také mrkev nakrájíme na tenké proužky a uvaříme ve vodě na mírném plameni.
  • Vaříme jen asi 3 minuty a přimícháme k tofu, tykev, žampiony, petržel, sůl a bazalku.
  • Zakryjeme a dusíme 7 minut, až je zelenina správně uvařená, ale jen dochrupava, pak ji scedíme.
  • V menší misce smícháme vejce a sýr, přidáme s horkými nudlemi na pánev k zelenině a dobře promícháme, nejlépe pomocí dvou vařeček jimiž části směsi nadzvedáváme a vracíme zpět na pánev, aby se vajíčka srazila.
  • Hrnec s pokrmem odstraníme z ohně a podáváme.

  • ** ** **
     

    -->