Zeleninové nudle s tofu
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain)
Suroviny:110 g zelených nudlí225 g tofu1 mrkev55 ml vody1 středně velká tykev ("courgette"), rozpůlená podélně a nakrájená na 1/2 cm kousky - připomíná okurku, ale je to tykev75 g žampionů na plátky25 g nastříhané pažitky1/4 lžičky soli1/4 lžičky sušené bazalky, drcené2 vajíčka2 lžíce parmazánu
Příloha: zeleninový salát
Postup přípravy:Nudle uvaříme podle návodu ("al dente" tj. ještě poněkud polotuhé na zoubek, nerozvařené), scedíme je a udržujeme teplé.Mezitím vymačkáme a osušíme tofu a nakrájíme je na asi 1 cm kostky.Také mrkev nakrájíme na tenké proužky a uvaříme ve vodě na mírném plameni.Vaříme jen asi 3 minuty a přimícháme k tofu, tykev, žampiony, petržel, sůl a bazalku. Zakryjeme a dusíme 7 minut, až je zelenina správně uvařená, ale jen dochrupava, pak ji scedíme.V menší misce smícháme vejce a sýr, přidáme s horkými nudlemi na pánev k zelenině a dobře promícháme, nejlépe pomocí dvou vařeček jimiž části směsi nadzvedáváme a vracíme zpět na pánev, aby se vajíčka srazila.Hrnec s pokrmem odstraníme z ohně a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME