Telecí hrudí s moravskou klobásou
(Ivan Vodochodský z pořadu "Vaříme s Maggi" na radiu "Frekvence 1", 22. únor 2003)

Suroviny:
  • 1kg telecího hrudí nebo plece
  • sůl
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 4 větší kyselé okurky
  • 2 větší mrkve
  • 5 očištěných sardelí
  • 200 g másla
  • 4 moravské
  • uzené klobásy
  • 2 lžíce francouzské hořčice
  • 200 ml bílého vína
  • olej
  • např."Sypký bujón - Hovězí - Maggi
  • např. "Šťáva k pečenému masu" - Maggi

  • Příloha: opečené bramborové knedlíky

    Postup přípravy:
    Telecí maso opereme, usušíme, odblaníme a paličkou naklepeme. Potřeme utřenou sardelí s máslem a hořčicí, osolíme a posypeme paprikou. Po délce poklademe na špalíčky nakrájenou klobáskou, kyselou okurkou a mrkví. Pak pevně svineme, svážeme kuchyňským motouzkem, osolíme a opepříme. Vytvořenou roládu opečeme na všech stranách dohněda. Vložíme do trouby a při pečení maso poléváme šťávou a vývarem z Maggi "Sypkého bujónu hovězího" smíchaného s trochou okurkového láku a bílým vínem. Upečené, měkké maso šikmo nakrájíme a poskládáme na nahřátou mísu. Šťávu zahustíme Maggi "Šťávou k pečenému masu" a povaříme. Trochu omáčky nalijeme na maso a zbytek podáváme v omáčníku.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]