Telecí hrudí s moravskou klobásou
(Ivan Vodochodský z pořadu "Vaříme s Maggi" na radiu "Frekvence 1", 22. únor 2003)
Suroviny:
1kg telecího hrudí nebo plece
sůl1 lžíce sladké papriky4 větší kyselé okurky2 větší mrkve5 očištěných sardelí200 g másla4 moravskéuzené klobásy2 lžíce francouzské hořčice200 ml bílého vínaolejnapř."Sypký bujón - Hovězí - Magginapř. "Šťáva k pečenému masu" - Maggi
Příloha: opečené bramborové knedlíky
Postup přípravy:
Telecí maso opereme, usušíme, odblaníme a paličkou naklepeme. Potřeme utřenou sardelí s máslem a hořčicí, osolíme a posypeme paprikou. Po délce poklademe na špalíčky nakrájenou klobáskou, kyselou okurkou a mrkví. Pak pevně svineme, svážeme kuchyňským motouzkem, osolíme a opepříme. Vytvořenou roládu opečeme na všech stranách dohněda. Vložíme do trouby a při pečení maso poléváme šťávou a vývarem z Maggi "Sypkého bujónu hovězího" smíchaného s trochou okurkového láku a bílým vínem. Upečené, měkké maso šikmo nakrájíme a poskládáme na nahřátou mísu. Šťávu zahustíme Maggi "Šťávou k pečenému masu" a povaříme. Trochu omáčky nalijeme na maso a zbytek podáváme v omáčníku.
ZPĚT do kapitolyHOME