Puding z telecího masa se zeleninou
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001, dietní jídlo)
Suroviny:250 g telecí plecsůl100 g másla80 g hladké mouky200 ml mléka2 vejce2-3 lžíce strouhanky
Na zeleninovou přílohu:1/2 kg zmrazené zeleninové směsi s kukuřicísůl50 g máslavoda dle potřeby
Přílohy: dušená zelenina
Postup přípravy:
Maso zalijeme vroucí vodou, mírně osolíme a uvaříme do poloměkka. Uvařené maso vyjmeme necháme částečně prochladnout a jemně umeleme. Ze 2/3 másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem a po rozšlehání povaříme. Přidáme mleté maso, dobře promícháme a necháme prochladnout. Žloutky oddělíme od bílků, zamícháme je do prochladlé směsi a přimícháme sníh z bílků. Takto připravenou hmotou naplníme vhodnou formu, vymaštěnou druhou částí másla a vysypanou prosátou strouhankou. Vaříme v páře přibližně 20 minut. Po uvaření nakrájíme a porce, které doplníme krátce podušenou osolenou zeleninou zjemněnou máslem.
ZPĚT do kapitoly
HOME