Puding z telecího masa se zeleninou
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001, dietní jídlo)

Suroviny:
  • 250 g telecí plec
  • sůl
  • 100 g másla
  • 80 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2-3 lžíce strouhanky
    Na zeleninovou přílohu:
  • 1/2 kg zmrazené zeleninové směsi s kukuřicí
  • sůl
  • 50 g másla
  • voda dle potřeby

  • Přílohy: dušená zelenina

    Postup přípravy:
    Maso zalijeme vroucí vodou, mírně osolíme a uvaříme do poloměkka. Uvařené maso vyjmeme necháme částečně prochladnout a jemně umeleme. Ze 2/3 másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem a po rozšlehání povaříme. Přidáme mleté maso, dobře promícháme a necháme prochladnout. Žloutky oddělíme od bílků, zamícháme je do prochladlé směsi a přimícháme sníh z bílků. Takto připravenou hmotou naplníme vhodnou formu, vymaštěnou druhou částí másla a vysypanou prosátou strouhankou. Vaříme v páře přibližně 20 minut. Po uvaření nakrájíme a porce, které doplníme krátce podušenou osolenou zeleninou zjemněnou máslem.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]