Nadívaný hermelín vlašskými ořechy a česnekem
(Ilona Trpková z Chyšek v časopise "Apetit", str. 22, srpen 2006)
Suroviny pro 4 osoby:2 větší hermelíny nebo camemberty2 stroužky česneku35 g vlašských ořechů, jemně mletých25 g másla
Na potření před podáváním:2 lžíce sekaných bylinek (pažitka, kopr aj.)2 lžíce extra panenského olivového oleje1 stroužek česneku
Příloha: čerstvé pečivo
Postup přípravy:Oba sýry ostrým nožem podélně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme měkké vnitřky; dáváme pozor, abychom nepoškodili plísňovou kůrku.Vydlabaný sýr v misce pečlivě utřeme s prolisovaným česnekem, ořechy i změklým máslem. Vzniklou hmotou naplníme vydlabané poloviny a vždy po dvou je opět spojíme k sobě.Naplněné sýry zabalíme do alobalu a necháme dva dny odležet v lednici.Před podáváním smícháme nasekané bylinky s olivovým olejem, prolisovaným česnekem a trochou soli.Těsně před tím, než poneseme nadívaný hermelín na stůl, potřeme jej bylinkovou směsí.Podáváme s čerstvým křupavým pečivem a zapíjíme pivem nebo bílým vínem.
ZPĚT do kapitolyHOME