Nadívaný hermelín vlašskými ořechy a česnekem
(Ilona Trpková z Chyšek v časopise "Apetit", str. 22, srpen 2006)

Nadívaný hermelínSuroviny pro 4 osoby:
  • 2 větší hermelíny nebo camemberty
  • 2 stroužky česneku
  • 35 g vlašských ořechů, jemně mletých
  • 25 g másla
    Na potření před podáváním:
  • 2 lžíce sekaných bylinek (pažitka, kopr aj.)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku

  • Příloha: čerstvé pečivo

    Postup přípravy:
  • Oba sýry ostrým nožem podélně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme měkké vnitřky; dáváme pozor, abychom nepoškodili plísňovou kůrku.
  • Vydlabaný sýr v misce pečlivě utřeme s prolisovaným česnekem, ořechy i změklým máslem.
  • Vzniklou hmotou naplníme vydlabané poloviny a vždy po dvou je opět spojíme k sobě.
  • Naplněné sýry zabalíme do alobalu a necháme dva dny odležet v lednici.
  • Před podáváním smícháme nasekané bylinky s olivovým olejem, prolisovaným česnekem a trochou soli.
  • Těsně před tím, než poneseme nadívaný hermelín na stůl, potřeme jej bylinkovou směsí.
  • Podáváme s čerstvým křupavým pečivem a zapíjíme pivem nebo bílým vínem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]