Sýrová roláda
(Ze stránky Koření od Antonína)

Suroviny:
  • 400 g tvrdého tučnějšího sýra (např. "Madeland")
  • 1/2 másla
  • 400 g měkkého taveného sýra
  • 200 g krájené šunky nebo debrecínky
  • směs koření "Bylinkové máslo" od Antonína, (viz poznámka)

  • Příloha: bílé pečivo

    Postup přípravy:
  • Tvrdý a tučnějšího sýr vcelku vložíme do plastového sáčku, dobře uzavřeme a ponoříme cca na 0,5 hodiny do hrnce s vodou, ve kterém udržujeme teplotu max. do 90 °C.
  • Když je sýr rozehřátý a uvnitř změklý, vyválíme z něj na navlhčeném válu plát o rozměrech asi 40 x 60 cm; můžeme si pomoci fóliemi položenými nahoře i pod ním.
  • Na sýrový plát rovnoměrně namažeme náplň, kterou připravíme smícháním másla, stejného množství měkkého taveného sýra s lžící kořenící směsi např. "Bylinkové máslo".
  • Dále po celé ploše sýrového plátu poklademe na plátky nakrájenou šunku nebo debrecínku.
  • Pak plát s náplní po délce zarolujeme a pevně zabalíme do alobalu.
  • Roládu necháme ztuhnout v lednici asi 6 hodin.
  • Po vychlazení odstraníme fólie a roládu nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.
  • Podáváme s bílým pečivem, nebo jen jako chuťovku při posezení s přáteli.

    Poznámka DDK:
    Bylinkové máslo
    - si můžeme připravit vlastní podle návodů v kapitole "Ochucená másla (krémy)"

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]